
O157 šalinimo poveikio demonstracija
Vieno „Streamer“ įrenginio naudojimas

Dviejų „Streamer“ įrenginių naudojimas

Bandymų organizacija
Japonijos maisto tyrimų laboratorijos
Bandymo metodas
Švitindami O157 „Streamer“ 1, 2, 3, 4, 8 valandas ir inokuliuodami kultivuojamas ląsteles, pastebėjome likutinę O157 būseną, kurią nulemia „Streamer“ švitinimo laiko skirtumas.

O157 išlikimo rodiklis po 2 valandų „Streamer“ srauto tesiekė 0,1 %, naudojant du įrenginius, palyginus su 1,8 %, naudojant vieną įrenginį, o tai patvirtina, kad slopinimas buvo 18 kartų veiksmingesnis. Be to, po 3 valandų buvo nustatyta, kad slopinimo efektas siekė 99,9 % tiek naudojant vieną įrenginį, tiek naudojant du įrenginius.
* Rezultatai eksperimentinėmis sąlygomis per demonstraciją gauti tik su „Daikin Streamer“ srautiniu įrenginiu.
O157 su stipriu toksinu ir užkrečiamumu
O157 išskiria stiprų toksiną, vadinamą verotoksinu, kuris sukelia pilvo skausmą, hemoraginį viduriavimą ir vėmimą. Tai viena iš pavojingiausių bakterijų, kurios gali sukelti sunkius simptomus ir mirtį, kai užsikrečia kūdikiai ir pagyvenę žmonės. Be to, užkrečiamumas yra aukštas. Bendrasis apsinuodijimas maistu pasireiškia tik tada, kai patenka apie 1 milijonas bakterijų, o apsinuodijimas maistu dėl O157 atsiranda net ir esant mažam (apie 100) bakterijų kiekiui.